Söka turnéstöd med Thor!

I vår kommer Thor Ahlgren att guide er i wn workshop om hur ni kan söka stöd för turné! Thor har med framgång sökt turnéstöd i många olika former och omgångar vilket i sin tur har öppnat många dörrar till bokare och spelställen runt om i Sverige men även utomlands. Denna workshop är scenariobaserad utifrån dina egna projekt. Vi hjälps åt att scanna spelställen och bidrag och till er hjälp har ni Musikcentrums Kunskapsbank med webbinarier om allt från ansökningsförfarande och marknadsföring till turnéstöd och teambuilding! Efter workshoppen så finns det möjlighet att komma till Rehabs open workspace på tisdagar och torsdagar och jobba individuellt eller in grupp med handledning av Musikcentrum Syd.

Det här går vi igenom:

- Hur gör jag/Thor - Exempel - utkomst - Presentation

• Steg för steg att söka stöd för turné

• Deltagarna planerar och skissar på sitt egna projekt

• Vi scannar spelställen

• Vi scannar bidrag

•Peer-to-peer learning (Vi lär av varandra helt enkelt)

• Vi gör en liten tidsplan 

• Och en liten action plan som vi sparar digitalt

• Vi skapar en gemensam Facebook eller Discordgrupp

Det här behöver ni göra innan ni kommer:

• Vem är ni - vad förväntar ni er - (alla ska ha förberett sitt use case (tex mitt band på turné hösten 2024)

Workshoppen är öppen och kostnadsfri för dig som är medlem, musikbranschmedlem och i mån av plats även dig som är medlem i en annan centrumbildning. Om du inte är medlem så kostar det 250 kronor och du swishar på plats. Begränsat antal platser.


Om Thor Ahlgren:

Från början en flöjtist med det klassiska förhållningssättet, men föll mer och mer in i folkmusikens underbara värld. Den första passionen blev den nordiska och irländska folkmusiken. Men när ljudet av en fransk säckpipa pryder mitt öra, var jag tvungen att lära mig detta fantastiska instrument. Säckpiporna som jag nu hela tiden försöker hjälpa till att utveckla – allt för att inte kännas musikaliskt inskränkt till en viss genre. Vid 15 års ålder var jag involverad och arbetade i ett kulturprojekt i Malmö (min hemstad), där jag stötte på den grekiska bouzouki. Med bouzouki öppnade sig också den grekiska musikskatten, inte bara Rebetiko-musiken, utan också en hel del av den lantliga ”folkmusiken” där mina vänner bor (särskilt i Thessalien, Grekland). I och med detta blev jag medlem i det grekiska bandet OPA! som har spelat flitigt i hela norra och i Grekland sedan 2007. OPA ! tävlade även i Svenska Eurovision Song Contest 2012 (Melodifestivalen). Musikens värld är dock stor, och eftersom passionen för rockig, opolerad och ärlig musik är starkt rotad i mig, fick jag så småningom en obotlig passion för en annan fransk folkmusik och kultur, och när jag hörde låten och rappen låtar av enrads dragspelsstil – The cajun music in Louisiana , jag blev helt besatt . Med stor passion startade jag och några fantastiska musiker cajunbandet Alligator Gumbo 2008, Alligator Gumbo som har blivit hyllade inte bara i norr utan även i Louisiana. Alligator Gumbo har också vunnit första och andra tvåa position i ”Le Prix D'Hors de Nous 2014”. Det är efter mina resor och möten med idoler, legender och nya vänner som jag verkligen känner att musik är både ett uttryck och ett språk. För att förstå musik måste man förstå kulturen. Musik och kultur är något som vi fick ihop. Det är det vackraste världsspråk som finns, där alla kan känna glädje och förståelse. Där alla också fick sin egen karaktär och ton, lite som en vacker accent. Jag är fortfarande på fri fot i denna kulinariska värld, där jakten på fantastisk musik aldrig kommer att ta slut. Mitt sökande fortsätter, med ett starkt och fortsatt brinnande intresse för allt arbete jag gör!

WEBBSIDA