Open call till Wisdome Sessions för musiker!

Open Call till MALMÖ WISDOME SESSIONS FÖR MUSIKER

Experimentera med audiovisuella uttryck i Wisdome Malmö, stadens nya visualiseringsarena! Musiker/artister sökes till projekt tillsammans med Wisdome i Malmö/Malmö Museum. Malmö har med Wisdome Malmö fått en immersiv (omslutande) visualiseringsdom och dess användningsområden ska utforskas och etableras. I höst vill vi utforska det audiovisuella området, med musik och visualisering i en immersiv och omslutande miljö med 58 sittplatser. I samarbete med Musikcentrum Syd vill Malmö museum genomföra tre konserter/föreställningar i visualiseringsdomen på Teknikens och Sjöfartens hus. Vi vill utforska musik och visualiseringar i samklang, och hur man med domens visualiseringsteknik kan förstärka den musikaliska upplevelsen och vice versa!

Kvällsarrangemangen kommer att vara öppna för och kommuniceras till allmänheten och de genomförs på torsdagskvällar då museet har kvällsöppet kl. 17-19.

Totalt planeras tre konserter under hösten, och datum för dessa är:

26 september, kl. 17-19.

24 oktober, kl. 17-19.

21november , kl. 17-19.

Malmö museum och Musikcentrum Syd ser dessa tillfällen som en förstudie och förberedelse inför att gemensamt kunna söka fondmedel för en fortsättning under 2025.


Open Call

Tycker du/ni att detta låter intressant? Välkommen att anmäla ditt/ert intresse för att delta! Det är möjligt att delta enskilt eller i mindre grupp (om max 4 personer). Arvode för live konsert vid ett tillfälle utgår till musiker enligt musikerförbundets tariffer. Arvode till eventuellt tillkommande visuell konstnär utgår enligt KRO:s rekommendationer, 8.500 kr.

Utöver konserttillfället tillkommer också förberedelsetid, där du/ni tillsammans med museets tekniske producent testar och arbetar förberedande med de audiovisuella uttryck som ska förmedlas. Tester och repetitioner kommer att erbjudas på fasta slottar vid två tillfällen på måndagar efter överenskommelse. Där utforskar vi gemensamt hur just ditt koncept på bästa sätt arrangeras både visuellt och musikaliskt under Wisdome Malmös omslutande kupol. Vi vill även dokumentera idéer som kan användas för framtida gemensamma ansökningar. För förberedelsetiden utgår ej ersättning.

Deadline för intresseanmälan är 14 juni.

I ansökan vill vi se:

  • Ett utkast till koncept och beskrivning av vad ni vill framföra.

  • Berätta om vilka roller ni har i er grupp/team

  • Bifoga länk till CV samt eventuella hemsidor, videos, portfolios och liknande

Gemensamt med Musikcentrum Syd väljs sedan programpunkter ut per konsertkväll..

Urvalsgruppen består av representanter från Malmö museum, Malmö Konstmuseum och Musikcentrum syd.

Välkommen med din/er ansökan!

Vänliga hälsningar

Malmö museum och Musikcentrum Syd.



ANSÖKAN ÄR STÄNGD PER DEN 14/6 KL: 00.00!