Videos från eventet Musikbranschlunch - Tema klassisk musiker

Musikbranschlunch tema klassisk musiker/konstmusiker i Öresundsregionen. Vilka arbetssätt, möjligheter och utmaningar har klassiska musiker idag och framöver? Hur kan man som klassisk musiker verka i många olika genrer och skapa olika uttryck?

 

MEDVERKANDE:

Regin Petersen är utbildad kompositör från Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och har tidigare varit chef för KLANG festival och har en bakgrund som entreprenör, producent och mycket mer. Han är ansvarig för samtidsmusik på Arts music Denmark.

ARTS MUSIC DENMARK


Maria P. Rodrick är violinist på Malmö Opera, har undervisat violinpedagog på Malmö, Musikhögskola men har också valt att arbeta för att utvidga musikaliskt berättande. Hon har undersökt på vilket sätt man kan utveckla musikeryrket och den egna arbetsmarknaden. Hon kommer prata om vilka vägar hon valt för att utveckla den egna yrkeskarriären parallellt med den mer klassiskt traditonella.


Jonatan Sersam är kompositör och klassisk pianist som berättar om sitt engagemang med Ars Nova och Sound spaces/ i Malmö.

Jonatan Sersam

Hertzbreakerz


Emelie Roos i en intervju med Musikcentrum Syds verksamhetsledare Astrid selling om hur hon arbetar som klassisk musiker. Hon berättar bland annat om Höör Barock kollektivet och dess vänförening.

Höör Barock


Medverkade gjorde också Love Cerda Ojensa, Senior Label Manager på Hybrid bolaget ALOADED. Love berättar om hur han och Aloaded jobbar med digital distribution och promotion för klassisk musik . En video med Love som berättar om digital distribution och promotion finns på Musikcentrum Kunskapsbanken.

Och Stefan Klaverdal, kompositör boendes i Hjärnarp och programsättare på Ravinen i Båstad.

Och Magda Zsuba är utbildad klassisk pianist från Polen. Hon har nyligen tagit sin master från Berklee Music Business college i Spanien och besäkarna fick chansen att fika med henne över en kaffe online. Webbsida