Medlemsinfo

MEDLEMSBREV SEPTEMBER


HEJ ALLA AKTUELLA ARTISTER!

Nu är bokningssäsongen i full gång och vi vill göra ett utskick med turnéaktuella artister, bokningsbara akter inför höst/vinter/vår/sommar. Det är även intressant om ni är aktuella med albumsläpp eller andra projekt. Så maila oss med aktuella turnédatum och annan info, till exempel nya artistfoton eller nya presstexter. Kolla även in er/era artistsidor om ni vill att vi ska uppdatera något. Är någon av era akter inaktuella så arkiverar vi dem sålänge och om ni har nya akter/projekt på gång så lägger vi gärna upp dem på webbsidan. Så att artistkatalogen är så aktuell som möjligt.

Vi får mellan 20000 och 30000 besökare till vår webbsida varje år och kommer högt upp i googles sökverktyg när man söker efter våra artister! Så håll din sida uppdaterad varje år.

Om ni vill ändra på er artistsida eller lägga till en artistsida så mailar ni till—->

medlemmar@musikcentrumsyd.se

OCH! Som sagt, är du/ni intresserade av att vara med i ett utskick till musikbranschen så fyll i formuläret nedan —>


SCENKONSTPITCH MED DANSARE OCH TEATERFOLK!

Glöm inte att anmäla er till detta! En liten skiss till idé kan så ett frö hos dansare eller teaterfolk, eller båda! Tänk på att det kommer teaterfolk och dansare som också söker musiker! Du kan också bara komma och lyssna/titta och mingla! Eventet är i oktober!

Begränsat antal platser till pitchare, möjlighet till att pitcha online.

Större nätverk? Nya samarbeten? Inspiration?

Musikcentrum Syd, Teatercentrum Södra och Danscentrum Syd bjuder in hela det fria scenkonstområdet till att pitcha din nya idé för scenkonstnärer!

Hur går det till?

Du bokar en tid i förväg. Du är väl förberedd. Du har fem minuter på scen. (Vi har projektor om du önskar det.)

Efter din pitch ger du ett kort till de som är intresserade, och efter alla har gjort sina pitchar så fortsätter samtalet för dig tilllsammans med de som är intresserade av just din idé. Kanske samarbetar du med en dansare, musiker eller skådespelare efter detta! Eller bara kom och bygg nätverk!



ANMÄLAN TILL LIVE MUSIC FROM SWEDEN ÄR ÖPPEN NU!

Vi är glada över att kunna meddela att ansökningstiden för Live Music From Sweden officiellt öppnar den 9 september! Artister är välkomna att skicka in sina ansökningar fram till den 4 oktober.

Missa inte det här tillfället att presenteras på en plattform utformad för att lyfta fram och marknadsföra Sveriges främsta livemusiktalanger!

Läs mer på Musikcentrum västs hemsida.


lediga replokaler I MALMÖ!

FOTO: Thomas Litangen - Unsplash

Letar du efter en tillfällig eller långsiktig replokal/studioplats? I december tar Medborgarskolan över ett musikhus på Västanforsgatan. Här kommer det att finnas möjlighet att hyra en egen replokal men också använda någon av våra färdigutrustade lokaler. Kontakta Medborgarskolan för att veta mer.


KOLLA IN MUSIKCENTRUM SYDS NYA ONLINE WORK SPACE PLATTFORM!

40% av Musikcentrum Syds medlemmar bor utanför Malmö och de har dörför svårt att ta till sig de event och workshops vi arrangerar i Malmö. Därför gör vi nu en satsning på en online workspace plattform i ett helt år. På denna plattform kommer vi att köra alla våra online workshops och större online event. Vi bjuder även in våra internationella nätverk så att det i framtiden, förhoppningsvis, blir en dynamisk nätverksplats för den internationella oberoende musikbranschen! “Dröm stort och nå halvvägs..”, säger de som vet..

På Nimbus kan du även nå vår Kunskapsbank och boka egna möten i de videorum som finns där.

Gå till Nimbus och se det program vi lagt upp hittils. Mer kommer efterhand!


Yoga för kreativt flöde och skapande

FOTO: Elena Kipriotis

Yogan återkommer i höst!

I denna yogaserie, särskilt utformad för musiker och kreativa, utforskar vi hur yoga kan öppna upp för inspiration, skaparglädje och ett autentiskt uttryck. Sousou Cissoko delar sin passion för yoga och musik och ger dig sina favoritverktyg i form av yogapositioner, pranayama, mantra och meditation, som har stöttat henne i sitt dagliga liv som artist och frilansarbetare.

Genom yogan och meditationen kommer vi att utforska teman som att hitta närvaro, tillåta oss själva att skapa fritt utan prestation, bli mer bekväma med det okända och hur vi hittar fokus och disciplin när det behövs. Allt detta med en stark tillit till processen och vår egen intuition. Tillsammans undersöker vi gränssättning och hur vi kan respektera vår tid och uttrycka vårt kreativa jag. Yoga blir ett verktyg för att stärka kropp, sinne och själ, och varje klass ger dig möjlighet att landa i nuet och skapa från en plats av inre klarhet. Som en del av avslappningen i slutet av klasserna kommer Sousou ibland att spela kora, och vid utvalda tillfällen gästas vi även av Maher Cissoko, som skapar en magisk atmosfär med sitt spel. Den som vill är välkommen att stanna kvar en stund efter passet för reflektion.

Sousou är certifierad yogalärare, utbildad av Kia Miller vid Radiant Body Yoga Academy. Hennes undervisning kombinerar Hatha och Kundalini med precision från Ashtanga och Iyengar, och inkluderar pranayama, mantra och meditation.

Denna yogaserie passar alla nivåer och är öppen för alla som vill utforska sin kreativa kraft. 


NYA VIDEOS PÅ MUSIKCENTRUM KUNSKAPSBANKEN

Timani - Att spela från tårna ända ut i fingertopparna

Denna workshop riktar sig främst till instrumentalister, och stråkmusiker i synnerhet, men innehåller teori och övningar för ökad förståelse av vad som sker i kroppen när vi spelar, som alla musiker kan ha glädje av.

Gå till videon—>

Introduktion till ADR och Foley med Silas Bieri

Introduktionsworkshop om ADR och foley/tramp. Workshopen leds av Silas Bieri. I workshopen pratar vi bland annat om Foley, Roomtones, Ambiences IR-Impulser ADR/Dialogue och hur dessa används för att bygga upp filmens ljudbild.

Gå till videon—>