HUR FUNKAR PATREON?

HUR FUNKAR PATREON?

Izabelle Norén Neilsen är en svensk singer songwriter som bor i de småländska skogarna i ett hus vid en sjö. Hon finansierade framgångsrikt sin förra EP genom en crowdfunding-kampanj med Kickstarter. Detta tillsammans med oss på Musikcentrum Syd och andra medlemmar i en Crowdfundinggrupp.

I våras satte hon ihop en Patreon-sida för sitt soloprojekt IZHAV. Izze har en stark förhoppning om att över tid så kommer tjänster som Patreon och andra community-baserade plattformar att vara en självklar del av en artists inkomst. Hon vill med detta initiativ sätta spår i snön så att andra får upptäcka detta fina verktyg. Izze är själv i startskedet där hon experimenterar och provar sig fram, men tänker långsiktigt och att växandet får ske organiskt.

Hon sätter gärna igång en Patreon-grupp för att peppa och stötta andra att komma igång i höst ifall det är tillräckligt många som vill. Musikcentrum Syd stöttar med relevanta resurser.

I den här workshopen kommer hon att berätta om hela processen och de “Dos and Don'ts” hon har upptäckt hittills på vägen. Vi har ett begränsat antal platser men anmäl dig gärna för din skull och för att vi ska veta hur många som dyker upp. Det är OK att också hoppa in såklart.


NIMBUS är Musikcentrum Syds nya ONLINE OPEN WORKSPACE som vi testkör under en längre tid. Plattformen är öppen för er som är medlemmar och musikbranschmedlemmar och vi på Musikcentrum Syd bjuder också in våra internationella nätverk. Många av våra medlemmar bor utanför Malmö och detta är ett sätt att få er att känna er mer inkluderade. NIMBUS är nätverksplattform med olika rsurser som kunskapsbank, nätverksträffar och online workshops, seminarier. Vi kommer under hösten att bjuda in en hel del gäster som kommer in kring lunch och berättar om sig själva och vad de gör. Höstens gäster är för nuvarande inom områdena, musikjurudik, söka stöd, digital distribution, bokare i Baltikum, Youtube online trumlektioner, gäster från internationella organisationer och andra relevanta musikbranschaktörer från hela världen.

TILL NIMBUS—>


ANMÄL DIG HÄR/R.S.V.P HERE