Hösten 2024 på Musikcentrum Syd

Anmäl dig nu till vår Musikbranschträff i Köpenhamn med fokus på musiker och venues för konstmusik i Öresundsregionen. Begränsat antal platser. Ta chansen att komma in gratis på VÆKST-festivalen!

Nu drar vi igång höstterminen med fler och nya aktiviteter! Sensommaren hänger kvar och många medlemmar är fortfarande ute på sommarturnéer, men nu är Marcus och jag i alla fall tillbaka på kontoret. Vi har redan planerat in flera matnyttiga workshops samt spännande nätverksevenemang, bl a med Art Music Denmark i Köpenhamn och Teatercentrum Södra. Fokus för hösten ligger bl a på hälsa och ekonomi. Programmet hittar du här LÄNK—>

Välkomna tillbaka!

Astrid, verksamhetsledare


Deltagare i innovations -och utvecklingsprojektet Baltic Artists in Development. Kom och träffa dem i november i Malmö och bygg upp ett nätverk i de Baltiska länderna och Ukraina!

Baltic Artists in Development kommer om ett par veckor att göra sitt livs resa, då Music Export Ukraine är värdar för ett av våra nätverksevenemang. Efter noga övervägande och planering kommer vi att resa till Lviv för att få möjlighet att träffa den ukrainska musikbranschen, som trots kriget både hållits vid liv och utvecklats vidare under de senaste par åren. Alex, musiker i Lviv och som var med i BAID 2.0, kommer att se till att vi får besöka spännande platser och möta nyckelpersoner inom musikbranschen i Lviv. Eftersom en sådan resa kanske inte känns självklar för alla har vi samtidigt halva projektstyrkan i Krakow. De båda grupperna kommer att mötas sista dagen efter att, på två olika orter, arbetat med temat "Culture/music and resilience".

I november kommer MCS vara värdar för nästa evenemang. Missa då inte tillfället att träffa våra musiker och managers från Estland, Polen, Ukraina och Sverige.

BALTIC ARTISTS IN DEVELOPMENT WEBBSIDA—>


NIMBUS är Musikcentrum Syds nya ONLINE OPEN WORKSPACE, som vi med start i höst testkör under en längre tid. Det är en produkt som arbetats fram inom vårt internationella projekt Baltic artists in development. Denna prototyp är en av flera och förhoppningen är att detta kommer att bli en del av Musikcentrum Syds utbud, kanske då under ett annat namn.

Plattformen är öppen för er som är medlemmar och musikbranschmedlemmar och vi på Musikcentrum Syd bjuder också in våra internationella nätverk. Många av våra medlemmar bor utanför Malmö och detta är ett sätt att få er att känna er mer inkluderade. NIMBUS är nätverksplattform med olika rsurser som kunskapsbank, nätverksträffar och online workshops, seminarier. Vi kommer under hösten att bjuda in en hel del gäster som kommer in kring lunch och berättar om sig själva och vad de gör. Höstens gäster är för nuvarande inom områdena, musikjurudik, söka stöd, digital distribution, bokare i Baltikum, Youtube online trumlektioner, gäster från internationella organisationer och andra relevanta musikbranschaktörer från hela världen.

TILL NIMBUS—>