Vår föreställning kan ses som en introduktion in i sagans värld med troll och häxor. Berättelsen baseras på en folksaga av Alfred Smedberg och musiken är hämtad ur Peer Gynt-sviten, skriven av Edward Grieg. Där ingår bland annat den kända trolska musiken Morgonstämning och Bergakungens sal. En orädd och godhjärtad flicka möter skogsväsen av olika slag och vi får se hur hon reder ut situationen i dess olika möten.
Sagobagaren
I Alice Tegnérs anda skapar barnen egna sånger, sagor och scener tillsammans med oss (eller gör finn-opper, som Alice själv skulle ha sagt). Under workshopen sjunger vi Alice Tegnérs visor och gör lekfulla och roliga drama- och improvisationsövningar med musik, sång och rörelse, där barnen leker fram sagor, sånger och scener, med rum för skratt.
TECHNO-SLÖJD
En fartfylld låtskrivarworkshop i digital musikproduktion för årskurs 4-5. Genom workshopen får eleverna uppleva hur enkelt och kul det är att skriva egna texter och slöjda musik. Genom lekfulla och involverande övningar får eleverna skriva egna låttexter, inspireras av poesi och annan litteratur samt testa att loopa och sampla sina egna röster och ljud som vi hittar i rummet.
SOUSOU & MAHER CISSOKO - Skapande skola
Kora-traditionen ger barnen möjligheten att upptäcka musikens direktverkande superkrafter och ger dem verktyg att uttrycka och beskriva sina känslor. Vi arbetar gärna med historieberättande, som också är en del av koratraditionen, där barnen aktivt kan vara med och skriva sina egna historier som sedan omsätts i musiken.
JiiJii – Vara här
JiiJii betyder “att dansa” på mandinka. JiiJii’s musikföreställning Vara här handlar om människors behov av gemenskap. Med rytmer från Afrika, toner från saxofonen, pianospel, tumpiano och sång skapar vi ett svängigt hav av rörelser och kontaktytor där alla kan vara med.
Ann Rosén - Skapande skola
Vi skapar musik, bilder och partitur med papper, blyerts och "barriärsyntar". Barriärer kan vara motstånd, gränser och skydd de kan raseras och byggas upp. Barriärer kan ge energi och nya lösningar. Vad är en barriär för dig? Alla deltagare får skapa bilder, bilderna sätts samman till berättelser som blir partitur och musik.. Ann Roséns Skapande skola koncept formas utifrån barnens behov och önskemål tillsammans med lärare och barn.
Sofia Thesaurus
Hållbar odling, omställning och klimatfrågor på schemat? Samla 4–8 klasser i ett kreativt fördjupningsarbete med skogsträdgårdstema. Med utgångspunkt i en nyutgiven bok (finns även i digital form) får eleverna lära mer om skogsträdgårdens ekologi och filosofi. Sångerna handlar om skogens ätliga växter, matlagning, psykisk hälsa och lek i naturen.
Pluto's Baby
Artisten Pluto’s Baby är åländska Linnéa Selander som är aktuell med sin debut-EP. Hon beskriver själv sin musik som en blandning av en vaggvisas mjukhet kombinerat med en nattlig mystik, därav EP-titlen Club Lullabies.
Mor Dansar
Med lekfullhet och värme tolkar trion sina favoriter ur Allan Edwalls låtskatt. I vackra och kontrastfulla arrangemang får toner och ord berätta om ett dåtida Sverige ur ett modernt perspektiv.
Lotta Wenglen
Lotta strävar efter att varje album ska kännas nytt för henne, vilket är en utmaning. Hon menar att det är där konsten ligger. Utanför upprepningen, i det obeprövade. Detta har gjort att hennes album har fått ganska olika uttryck. Från nedtonat akustiskt med cello till fullt band med blås och stora arrangemang.I sitt soloband har Lotta haft med sig Carolina Carlbom (Pujskins), Magnus Sveningsson (The Cardigans) and Måns Wieslander (Elevator Adam). Live spelar Lotta på sin lilla nylonsträngade gitarr som hon köpte för egna pengar som nioåring.
Fantastiska Fiskar
Vem vill inte se en färgsprakande musikföreställning om verkliga och overkliga fiskar och följa med på en spännande dyktur i havet? Trion Anna-Mia Barwe, Erik Magntorn och Nils Bondesson har tillsammans skapat en familjeföreställning med sång och musik, bilder och saga. En konsert för små och stora barn.
Sexton Strängar
Som klassiskt utbildade musiker tar kvartetten avstamp i den klassiska musiken men färdas sen genom många olika stilar och genrer. Föreställningar för barn och med visionen att barn på nära håll ska få uppleva en konsert med hög kvalité och på ett sätt där de känner sig inkluderade och delaktiga.
Greta Get – en musiksaga om hållbarhet, återbruk de växande plastbergen i haven
En interagerande, hälsosam berättelse med mycket fantasi, skoj och skratt! Till de medryckande tonerna av världsmusik och en färgstark sagobok i jätteformat kommer Greta Get, Gunvor Grönkål, Doktor Broccoli och Professor Skräp ta med dig till en saga som vi alla kan lära oss något av.I samband med föreställningen erbjuds workshops för barn i olika format!
Therese Åkesson
Min önskan är att låten ska ge luft under vingarna till andras drömmar i vardagen, så den fyller mig med glädje varje gång jag sjunger den. Nästan som en stilla kampsång.
Apolonia
"Apolonia har skapat en osannolik brygd av balkansväng i baktakt, tangoinfluenser, reggaestänk och countrybanjo, liksom drag av svensk folkvisetradition och gammalt skillingtryck... Man har ingen anledning att tvivla på ryktet om Apolonia som en konsertupplevelse utöver det vanliga."
– Uppsala nya tidning, betyg 4/5
FELICIA KONRAD
Felicia Konrad är röstperformer, singer-songwriter och performance artist och arbetar med ljudverk för installation.
Sara Ajnnak
“Hailing from Sweden, Sami artist Sara Ajnnak brought the crowd to an ethereal musical landscape by way of her traditional joik mixed with oriental strings and electronic treatments."
– Marc Fournier, CBC/Radio Canada
Johny Carlsson & the MegaBones
Johny Carlsson & the MegaBones
Kontaktperson: Johny Carlsson
E-postadress: johny.carlsson@gmail.com
Telefonnummer: 0430-21174
Gruppmedlemmar:
Lars-Göran Dimle - Trombone
Christer Olofsson - Trombone
Bengt-Åke Andersson - Trombone
Martin Söderlund - Trombone
Niclas Rydh - Trombone/Bastrombone
Johny Carlsson -Piano /Arrangör /Komposition
Yasuhito Mori - Kontrabas
Göran Kroon - Trummor
Ladda ner pdf med info om musikerna:
Johny Carlsson & the MegaBones
Johny Carlsson & the MegaBones vill, med egna kompositioner och arrangemang, återuppliva - och återuppleva – den glädje och spontanitet som präglade jazzen under 50/60-talet.
Johny har valt fem tromboner och en rytmsektion som medium, dels för att han älskar och uppskattar trombonens möjligheter, och svårigheter, och dels för utmaningen att skriva spelbart. Med en trombone-sektion kan detta endast realiseras med musikanter som tillhör toppskiktet på instrumentet. Detsamma gäller uppbackande rytmsektion.
Johny, som bor halva året I Florida, lyckades där få ihop ett gäng idel proffsmusiker i toppklass. Dessa entusiaster har gjort bejublade konserter inför fullsatta hus, främst I Orlando-området (där man - minst sagt - är bortskämd med världsartister).
I Sverige har vi - ett gäng entusiaster - nu "slipat vårt samspel” för att åstadkomma ett resultat som motsvarar egna krav. Här återfinner vi: Lars-Göran Dimle+Christer Olofsson+Bengt-Åke Andersson+Martin Söderlund+Niclas Rydh (tbne), Yasuhito Mori (bs) och Göran Kroon (drs). Av bilagda "short-bios” framgår en del av de kriterier som kvalificerar var-och-en av dem. Resultatet har lett till bejublade konserter på västkusten.
I första hand vänder vi oss till publik som uppskattar jazzmusik, d v s i huvudsak till jazzklubbar. Vid konserter, i såväl USA som I Sverige har dock konstaterats, att även de bland betalande publik som "bara följt med" och t o m bekände sig till kategorin "icke-jazz-älskare" av någon anledning tycker om vad de hör/ser. Kanske glädjen bland övrig publik och bandmedlemmarna bidrar? - För oss i bandet är förmedlandet av glädjen i musiken den viktigaste uppgiften och en bekräftelse på att detta uppskattas den bästa belöningen.
Salomon Jakobsson
Salomon Jakobsson
Kontakt:
salomon.jakobsson@gmail.com
+46-70-1573498
Hemsidor:
http://salomonjakobsson.com
Artist:
Salomon Jakobsson - Akustisk gitarr
Salomon Jakobsson är en akustisk gitarrist och kompositör bosatt i Malmö. Hans musik kan beskrivas som en kombination av Lenny Breau och Michael Hedges tekniska traditioner blandat med klassisk musik, metal, jazz och 8-bit.
2016 släppte han sitt debutalbum “In The Valley of Notes” och har sedan dess turnerat runtom i Europa, vunnit priser i flertalet musiktävlingar samt blivit inbjuden till Ibanez, D’Addarios och Hughes & Kettners internationella artistteam.
Under hösten släpps musik från projektet Zagros Duo där orientalisk klarinett musik möter modern fingerstyle-gitarr i uttrycksfulla arrangemang och egna kompositioner. I början av 2020 väntas ett nytt soloalbum.
Citat/omnämnanden: “What I hear is a synthesis of classical music, popular harmonies and percussive style with a few mad passages in the mix. The tune is played with incredible virtuosity, yet sensitively. A solid melody with a passage where the player combines artificial harmonics with a rythmical slapping with a ring on the thumb! The name of the composition is Introspective (Insanity) and I’m scratching my head: who is this young lad, who plays like this?” (Novy Popular: Issue 3 / 2016)
Rymdrytmik med Pax och Karin
Rymdrytmik med Pax och Karin
Kontakt:
rytmikarin@icloud.com
0730-657826
Hemsidor:
http://rytmikarin.wordpress.com
Gruppens medlemmar:
Karin Holmström - rytmikpedagog
Sanna Persson Halapi
Ladda ner pdf:
Rymdrytmik med Pax och Karin
Karin är en rymdintresserad rytmikprofessor som har kommit för att sjunga, spela och rymdrytmika med barnen. Hon berättar om X5260 – en märklig manick som hon har hittat, Karin tror att den måste ha trillat ner från rymden!
PAX är en muffinsälskande rymdvarelse från Ypsagon som har hamnat på jorden för att leta efter en viktig del till sitt rymdskepp.
När Karin går ut för att hämta X5260:n, som hon glömt i sin cykelkorg, dyker helt plötsligt PAX upp! Det visar sig att det är just den manicken som Pax är på jakt efter!
I mötet mellan Karin och Pax uppstår en del kluriga frågor som de tillsammans med barnen får hjälp att hitta svar på:
- Hur ska de kunna prata med varandra?
- Vad är en bokstav?
- Hur smakar klarinett?
- Kan musik vara ett språk?
- Hur dansar en på Ypsagon?