Fantastiska Fiskar

Fantastiska Fiskar

Vem vill inte se en färgsprakande musikföreställning om verkliga och overkliga fiskar och följa med på en spännande dyktur i havet? Trion Anna-Mia Barwe, Erik Magntorn och Nils Bondesson har tillsammans skapat en familjeföreställning med sång och musik, bilder och saga. En konsert för små och stora barn.

Alla artister →

Sexton Strängar

Sexton Strängar

Som klassiskt utbildade musiker tar kvartetten avstamp i den klassiska musiken men färdas sen genom många olika stilar och genrer. Föreställningar för barn och med visionen att barn på nära håll ska få uppleva en konsert med hög kvalité och på ett sätt där de känner sig inkluderade och delaktiga.

Alla artister →

Greta Get – en musiksaga om hållbarhet, återbruk de växande plastbergen i haven

Greta Get – en musiksaga om hållbarhet, återbruk de växande plastbergen i haven

En interagerande, hälsosam berättelse med mycket fantasi, skoj och skratt! Till de medryckande tonerna av världsmusik och en färgstark sagobok i jätteformat kommer Greta Get, Gunvor Grönkål, Doktor Broccoli och Professor Skräp ta med dig till en saga som vi alla kan lära oss något av.I samband med föreställningen erbjuds workshops för barn i olika format!

Alla artister →

Therese Åkesson

Therese Åkesson

Min önskan är att låten ska ge luft under vingarna till andras drömmar i vardagen, så den fyller mig med glädje varje gång jag sjunger den. Nästan som en stilla kampsång.

Alla artister →

Apolonia

Apolonia

"Apolonia har skapat en osannolik brygd av balkansväng i baktakt, tangoinfluenser, reggaestänk och countrybanjo, liksom drag av svensk folkvisetradition och gammalt skillingtryck... Man har ingen anledning att tvivla på ryktet om Apolonia som en konsertupplevelse utöver det vanliga."
– Uppsala nya tidning, betyg 4/5

Alla artister →

Sara Ajnnak

Sara Ajnnak

“Hailing from Sweden, Sami artist Sara Ajnnak brought the crowd to an ethereal musical landscape by way of her traditional joik mixed with oriental strings and electronic treatments."
– Marc Fournier, CBC/Radio Canada

Alla artister →

Johny Carlsson & the MegaBones

Johny Carlsson & the MegaBones

Svenska MegaBones - gruppfoto.jpg

Kontaktperson: Johny Carlsson

E-postadress: johny.carlsson@gmail.com

Telefonnummer: 0430-21174

Gruppmedlemmar:

Lars-Göran Dimle - Trombone
Christer Olofsson - Trombone
Bengt-Åke Andersson - Trombone
Martin Söderlund - Trombone
Niclas Rydh - Trombone/Bastrombone
Johny Carlsson -Piano /Arrangör /Komposition
Yasuhito Mori - Kontrabas
Göran Kroon - Trummor

Ladda ner pdf med info om musikerna:
Johny Carlsson & the MegaBones

Johny Carlsson & the MegaBones vill, med egna kompositioner och arrangemang, återuppliva - och återuppleva – den glädje och spontanitet som präglade jazzen under 50/60-talet.

Johny har valt fem tromboner och en rytmsektion som medium, dels för att han älskar och uppskattar trombonens möjligheter, och svårigheter, och dels för utmaningen att skriva spelbart. Med en trombone-sektion kan detta endast realiseras med musikanter som tillhör toppskiktet på instrumentet. Detsamma gäller uppbackande rytmsektion.

Johny, som bor halva året I Florida, lyckades där få ihop ett gäng idel proffsmusiker i toppklass. Dessa entusiaster har gjort bejublade konserter inför fullsatta hus, främst I Orlando-området (där man - minst sagt - är bortskämd med världsartister).

I Sverige har vi - ett gäng entusiaster - nu "slipat vårt samspel” för att åstadkomma ett resultat som motsvarar egna krav. Här återfinner vi: Lars-Göran Dimle+Christer Olofsson+Bengt-Åke Andersson+Martin Söderlund+Niclas Rydh (tbne), Yasuhito Mori (bs) och Göran Kroon (drs). Av bilagda "short-bios” framgår en del av de kriterier som kvalificerar var-och-en av dem. Resultatet har lett till bejublade konserter på västkusten.

I första hand vänder vi oss till publik som uppskattar jazzmusik, d v s i huvudsak till jazzklubbar. Vid konserter, i såväl USA som I Sverige har dock konstaterats, att även de bland betalande publik som "bara följt med" och t o m bekände sig till kategorin "icke-jazz-älskare" av någon anledning tycker om vad de hör/ser. Kanske glädjen bland övrig publik och bandmedlemmarna bidrar? - För oss i bandet är förmedlandet av glädjen i musiken den viktigaste uppgiften och en bekräftelse på att detta uppskattas den bästa belöningen.

Alla artister →

Salomon Jakobsson

Salomon Jakobsson

Kontakt:
salomon.jakobsson@gmail.com

+46-70-1573498

Hemsidor:
http://salomonjakobsson.com

Artist:
Salomon Jakobsson - Akustisk gitarr

Länkar:
Spotify
Instagram
Facebook

Salomon Jakobsson är en akustisk gitarrist och kompositör bosatt i Malmö. Hans musik kan beskrivas som en kombination av Lenny Breau och Michael Hedges tekniska traditioner blandat med klassisk musik, metal, jazz och 8-bit.

2016 släppte han sitt debutalbum “In The Valley of Notes” och har sedan dess turnerat runtom i Europa, vunnit priser i flertalet musiktävlingar samt blivit inbjuden till Ibanez, D’Addarios och Hughes & Kettners internationella artistteam.

Under hösten släpps musik från projektet Zagros Duo där orientalisk klarinett musik möter modern fingerstyle-gitarr i uttrycksfulla arrangemang och egna kompositioner. I början av 2020 väntas ett nytt soloalbum.

Citat/omnämnanden: “What I hear is a synthesis of classical music, popular harmonies and percussive style with a few mad passages in the mix. The tune is played with incredible virtuosity, yet sensitively. A solid melody with a passage where the player combines artificial harmonics with a rythmical slapping with a ring on the thumb! The name of the composition is Introspective (Insanity) and I’m scratching my head: who is this young lad, who plays like this?” (Novy Popular: Issue 3 / 2016)

Alla artister →

Rymdrytmik med Pax och Karin

Rymdrytmik med Pax och Karin

tilhemsidan_rymdrytmik.jpg

Kontakt:
rytmikarin@icloud.com

0730-657826

Hemsidor:
http://rytmikarin.wordpress.com

Gruppens medlemmar:
Karin Holmström - rytmikpedagog
Sanna Persson Halapi

Ladda ner pdf:
Rymdrytmik med Pax och Karin

Karin är en rymdintresserad rytmikprofessor som har kommit för att sjunga, spela och rymdrytmika med barnen. Hon berättar om X5260 – en märklig manick som hon har hittat, Karin tror att den måste ha trillat ner från rymden!

PAX är en muffinsälskande rymdvarelse från Ypsagon som har hamnat på jorden för att leta efter en viktig del till sitt rymdskepp.
När Karin går ut för att hämta X5260:n, som hon glömt i sin cykelkorg, dyker helt plötsligt PAX upp! Det visar sig att det är just den manicken som Pax är på jakt efter!

I mötet mellan Karin och Pax uppstår en del kluriga frågor som de tillsammans med barnen får hjälp att hitta svar på:

- Hur ska de kunna prata med varandra?
- Vad är en bokstav?
- Hur smakar klarinett?
- Kan musik vara ett språk?
- Hur dansar en på Ypsagon?

Alla artister →

MSQ

MSQ

MSQ 1 foto Jon Antonsson.jpg

Kontakt:
sven.midgren@gmail.com

Hemsidor:
http://triomsq.se

Gruppens medlemmar:
Sven Midgren - fiol
Allan Skrobe - gitarr/mandola
Tina Quartey - slagverk

Midgren|Skrobe|Quartey


Tre musiker, tre generationer, tre temperament som möts i ett samspel präglat av både sväng och intimitet, lek och allvar.

Med fiol, slagverk och mandola/gitarr tar de sig an både ny och gammal repertoar, musik som aldrig tidigare spelats in och annat som hörts många gånger förut.

Här delar de med sig av sina gemensamma “rastställen”, låtar att uppehålla sig vid en stund för att finna stadga, ro, och kraft.



Tina Quartey är närmast en levande legend, startade sin karriär i Filarfolket och sedan Groupa under 80-och 90-talet och har sedan dess bidragit med sitt sväng och sin breda palett av ljud och klanger till en lång rad band och projekt inom både folkmusik och andra genrer.


Sven Midgren växte upp med just Filarfolket i hörlurarna och samtidigt omgiven av spelmän som matade på med traditionella skånelåtar på fioler. Han har sedan dess gjort sig känd som en av sin generations flitigaste dansspelmän, djupt förankrad i den sydsvenska traditionen, men med en stor bredd på sin repertoar. I hans spel paras driv och lekfullhet med innerlighet och dynamik.


Allan Skrobe har rört sig i hela världen, såväl bildligt som bokstavligt, men återvänder ständigt hem till den svenska folkmusiken. Han manövrerar ledigt mellan lyriskt melodispel, harmonisk uppbackning och rytmiskt pådrivande komp, ständigt med samma värme och spelglädje.

Alla artister →

KVINNOLÅT

KVINNOLÅT

Riksspelmansduon Anna & Miriam presenterar ett projekt med kvinnliga upphovsmän och musikutövare i centrum. Fanns det inga spelkvinnor förr i tiden?

Jo, naturligtvis, men de gjorde inte mycket avtryck. Desto större betydelse hade alla sjungande och spelande mödrar, hustrur, döttrar och systrar till spelmännen.

Alla artister →

Tant Parant

Tant Parant

Tant Parant är folkmusiktrion som utforskar, inspireras av och hyllar tanter. Med saxofon,
piano, dragspel och sång spelar de nyskriven såväl som traditionell folkmusik. Inspirationen hämtas i låtar och anekdoter från förr och tillsammans skapar de musik med mycket spelglädje.

Alla artister →

Sara Thuresson

Sara Thuresson

Sara Thuresson har under de senaste åren blivit extra uppmärksammad för sina projekt vid Sveriges tunga anstalter, med tonvikt på Hinseberg. 2017 kom skivan med samma namn ut och fram till september 2018 skildrades arbetet i utställningen Musik bakom Galler, på Malmö Museer.

Alla artister →

Thor & Lies

Thor & Lies

På säckpipa, flöjter och durspel tar Thor & Lies med sina åhörarna på en musikalisk resa från Nordens mytiska urskogar till en pittoresk torghandel i en fransk liten medeltida by. Det bjuds på en behaglig och dansant sammanvävning mellan nyskriven och traditionell fransk och nordisk folkmusik.

Alla artister →

Vindla String Quartet

Vindla String Quartet

Bland Vindlas många samarbeten finner man namnkunniga artister som Tingsek, Linnea Henriksson, Moto Boy, Miriam Bryant, Helena Josefsson, Forest & Crispian och Albin Gromer, jazzmusikerna Lina Nyberg och Miriam Aïda samt nyckelharpisten Emilia Amper.

Alla artister →

Kråkspark - Väx Upp!

Kråkspark - Väx Upp!

Väx upp! är en interaktiv föreställning som tillsammans med barnen utforskar naturens kretslopp och hur människor, natur och samhälle påverkar varandra. Med hjälp av lek, musik och inslag av cirkus och trolleri behandlas de stora frågorna. En fundersam och finurlig musiksaga om att växa upp – både som planterad blomma och vild människa.

Alla artister →